tirsdag 11. mars 2008

Enkel fromasj

Du trenger:
10 plater gelatin + 1 plate gelatin ekstra pr. desiliter væske som du tilsetter grunnoppskriften.
5 dl. kremfløte
5 egg
10 toppede ss sukker
smaksstoffer

Slik gjør du:
  • Legg gelatinplatene i litt kaldt vann.
  • Pisk kremfløte lett til den er en tynn krem.
  • Egg og sukker skal piskes til en luftig eggedosis.
  • Smaksstoffene tilsettes eggedosisen.
  • Den oppbløtette gelatinen, som er smeltet og varmlunken (litt varmere enn lunken), tilsettes blandingen under rask omrøring.
  • Fyll massen i fukted form
  • En kan pynte fromasjen med pisket krem og sjokolade hvis det er en sjokoladefromasj. Det er også fint med sitronmelisse eller peppermynte.
Forskjellige smaksstoffer til fromasj:
Sjokoladefromasj: Grunnoppskriften skal dessuten tilsettes 75 gr. smeltet kokesjokolade og 2,5 cl druebrennvin (kan sløyfes).

Romfromasj: Grunnoppskriften skal dessuten tilsettes 1/2-3/4 dl rom

Appelsinfromasj: Tilsettes 1,5 dl. appelsinsaft og 3/4 dl. sitronsaft til grunnoppskriften.

Ingen kommentarer: