10 plater gelatin + 1 plate gelatin ekstra pr. desiliter væske som du tilsetter grunnoppskriften.
5 dl. kremfløte
5 egg
10 toppede ss sukker
smaksstoffer
Slik gjør du:
- Legg gelatinplatene i litt kaldt vann.
- Pisk kremfløte lett til den er en tynn krem.
- Egg og sukker skal piskes til en luftig eggedosis.
- Smaksstoffene tilsettes eggedosisen.
- Den oppbløtette gelatinen, som er smeltet og varmlunken (litt varmere enn lunken), tilsettes blandingen under rask omrøring.
- Fyll massen i fukted form
- En kan pynte fromasjen med pisket krem og sjokolade hvis det er en sjokoladefromasj. Det er også fint med sitronmelisse eller peppermynte.
Sjokoladefromasj: Grunnoppskriften skal dessuten tilsettes 75 gr. smeltet kokesjokolade og 2,5 cl druebrennvin (kan sløyfes).
Romfromasj: Grunnoppskriften skal dessuten tilsettes 1/2-3/4 dl rom
Appelsinfromasj: Tilsettes 1,5 dl. appelsinsaft og 3/4 dl. sitronsaft til grunnoppskriften.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar