tirsdag 11. mars 2008

Rullekake

Du trenger:
4 egg
125 gr. sukker (1 1/2 dl.)
125 gr. hvetemel (2 dl.)
1 ts bakepulver
melis

Fyll:
ca 4 ss bringebærsyltetøy

Framgangsmåte:
  • Smør en langpanne og kle den med bakepapir. Smør papiret også.
  • Pisk egg og sukker til en tykk, lys eggedosis.
  • Bland forsiktig inn siktet mel og bakepulver. Hell røren i formen og smør den godt utover i alle hjørner.
  • Stek kaken i ovnen ved 220'c i ca. 8-10 minutter til kaken er gyllen og gjennomstekt.
  • Hvelv kaken på et stort stykke bakepapir, drysset med sukker. Fjern papiret på kakebunnen.
  • Legg kakeformen tilbake over kaken, og la den stå i 2-3 minutter.
  • Ta bort formen og smør syltetøy over kaken.
  • Rull kaken sammen fra langsiden og pakk bakepapiret rundt. La rullen bli liggende med skjøten ned.
  • Avkjøl kaken.
  • Fjern papiret , dryss melis over kaken, og skjær rullekaken i skiver.

Ingen kommentarer: