80 gram margarin
80 gram hvetemel
10 gram løk
1 liter melk
salt
125 gram ost
Framgangsmåte:
- Fres margarin og løk, tilsett hvetemel.
- Spe med 1/3 av melka, rør ut og la det koke opp. Spe deretter med resten av melka.
- La sausen koke i 40 minutter under lokk, rør av og til.
- Sil sausen
- Tilsett revet ost og smak til med salt.
NB! Etter osten er tilsatt må sausen IKKE koke, fordi da blir den seig og trådete.
Kjøttsaus
1/2 kg kjøttdeig
1 dl kremfløte
3 - 4 ss tomatpuré
salt
pepper
Framgangsmåte:
- Stek kjøttdeigen
- Tilsett kremfløte og tomatpuré
- Smak til med salt og pepper etter smak
Slik legger du lasagnen i form:
- Smør formen godt med smør
- Ha i et lag med ostesaus
- Et lag med lasagneplater
- Kjøttsaus has i, etterfulgt av et lag med ostesaus
- Et lag med lasagneplater
- Ha i resten av ostesausen
- Gratiner med gratineringsost.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar