mandag 10. mars 2008

Hveteboller

Du trenger:

50 gr. Smør
1/2 l. Melk
50 gr. Gjær
1 ts. Salt
2 ts. Kardemomme
1- 1 1/2 dl. Sukker
Ca 1 1/2 l. hvetemel
1 egg til pensling

Slik gjør du:

  • Smelt smør
  • Varm melka i det smelta smøret
  • Tøm den lunkne melkeblandingen i en bakebolle.
  • Bruker du ferskgjær løser du den opp i melkeblandinga. Hvis du bruker tørrgjær blander du den inn i melet.
  • Bland i det tørre (salt, kardemomme, sukker, evt. Gjær, sukker og hvetemel). Ikke tilsett alt melet med en gang, tilsett litt av gangen, slik at deigen blir passe.
  • Settes til heving i 30 minutter, støt deigen og hev i ytterlige 15 minutter
  • Trill ut bollene i emner á 90 gram.
  • Settes til heving under plast på lunt sted
  • Pensle bollene

Stekes ved 250°c i 8-10 min

Hvis du skal lage kanelboller deler du deigen i 3 deler. Kjevl den avlang, smør med smeltet smør. Strø på med rigelig med kanel og sukker. Rull deigen sammen, og skjær i skiver. Legg kanelsnurrene på bakepapir, klem på skjøten slik at den ikke spretter opp. Strø litt sukker, gjerne perlesukker over kanelbollene til slutt. Pensles med egg før de settes i ovnen.

Denne oppskrifta kan også brukes til klippekrans, anisboller etc.







Ingen kommentarer: