fredag 7. mars 2008

Hjemmelaga is

Ingredienser:

5 dl fløte
0,75 dl vann
125 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 eggeplommer

Tilberedning:

  • Pisk fløten (tilsatt vaniljesukkeret) nesten stiv, den skal ikke være helt fast, og sett den kaldt.
  • Kok opp vann og sukker. Laken kokes i ca 5 min til den blir litt seig.
  • Hvitpisk eggeplommer og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert.
  • Bland kremen og eggedosisen forsiktig.
  • Nå kan du smakstilsette som du vil, det er det som er gøy.
  • Sett røren i fryseren så fort som mulig så får du en goooood is.
  • Ellers kan du smakstilsette med alle mulige syltetøy, friske bær, frosne bær, likører, nonstop, daimsjokolade osv. Jeg raspet 1 stor plate med melkesjokolade med daim, kjempegodt:)

Denne oppskrifta fylte nesten en 2 literseske:)

PS! Hvis du skal tilsette syltetøy, sjokolade etc, tilsett dette i kremen før du blander med eggedosisen:)

Ingen kommentarer: