Ingredienser:
5 dl fløte
0,75 dl vann
125 g sukker
2 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
Tilberedning:
- Pisk fløten (tilsatt vaniljesukkeret) nesten stiv, den skal ikke være helt fast, og sett den kaldt.
- Kok opp vann og sukker. Laken kokes i ca 5 min til den blir litt seig.
- Hvitpisk eggeplommer og spe med den varme sukkerlaken. Pisk dette til eggedosisen er romtemperert.
- Bland kremen og eggedosisen forsiktig.
- Nå kan du smakstilsette som du vil, det er det som er gøy.
- Sett røren i fryseren så fort som mulig så får du en goooood is.
- Ellers kan du smakstilsette med alle mulige syltetøy, friske bær, frosne bær, likører, nonstop, daimsjokolade osv. Jeg raspet 1 stor plate med melkesjokolade med daim, kjempegodt:)
Denne oppskrifta fylte nesten en 2 literseske:)
PS! Hvis du skal tilsette syltetøy, sjokolade etc, tilsett dette i kremen før du blander med eggedosisen:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar